Лукашенко о последицама карантина и полицијског часа

Председник Белорусије Александар Лукашенко поновио је данас да Белорусија неће слати људе у кућни карантин нити уводити полицијски час, преноси БЕЛТА.

Лукашенко о последицама карантина и полицијског часа
Александар Лукашенко (фото: Лола Ђорђевић)

Он је рекао да се тиме неће побољшати стање у земљи.

„Ако бисмо од сутра сви били у кућним карантинима а породице од по пет-седам чланова и један од њих заражен. Шта би се десило? После неколико сати, у загађеном стану сви би оболели. А ако би један човек сам излазио на ваздух, дисао, ходао и добио коронавирус у том загађеном стану заразио би све остале. То су последице карантина“- уверен је белоруски председник.

„У Москви већ пишу пропуснице за излазак из станова. Без обзира на то шта напишете људи ће и даље комуницирати. Не можемо то контролисати на степеницама и ходницима. И онда једна породица седам, друга пет чланова и сви се разболе. И сви у болницу на респираторе. Мислите да је то немогуће? Стопроцентно је могуће“- рекао је Лукашенко.

„Увек су нас учили да кад неко има акутну респираторну инфекцију треба да иде на улицу. Изводите децу у шуму, у парк а не затварајте их у станове“- поручио је белоруски лидер.

БЕЛТА/Њуз Фронт

 

Коментари: