Откривен тунел који спаја САД и Мексико са наркотицима вредним 30 милиона долара

Америчке власти пронашле су тунел дужине 600 метара, који су направили кријумчари наркотицима, а који води од границе с Мексиком до америчког града Сан Дијега. Вредност заплењених наркотика износи скоро 30 милиона долара, наводи се на сајту америчке имиграционе и царинске полиције.

Откривен тунел који спаја САД и Мексико са наркотицима вредним 30 милиона долара

Према саопштењу, у тунелу је откривено скоро 590 килограма кокаина, 39 килограма метамфетамина, скоро 8 килограма хероина, више од 1, 3 тоне марихуане и скоро килограм фентанила.

„Ово је први случај у историји Сан Дијега да је у тунелу нађено пет различитих врста наркотика. Укупна вредност заплењене дроге процењује се на 29,6 милиона долара“, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, тунел је откривен 19. марта заједничком акцијом мексичких и америчких служби. Уласци у тунел су се налазили на простору два складишта, од који се један налази у Сан Дијегу, а други у мексичком граду Тихуани.

Према проценама стручњака, наводи се на сајту, тунел је коришћен неколико месеци и био је добро опремљен. Унутар њега откривени су развијен шински систем, вештачка вентилација, осветљење, као и потпорни зидови.

За сада није познато да ли је било ухапшених лица.

Спутњик

Коментари: