(ФОТО) Руски војни стручњаци у Лесковцу

Данас је делегација војних лекара из Руске Федерације у оквиру посете Србији посетила Општу болницу Лесковац како би руски стручњаци добили праву слику о ситуацији у српским здравственим установама широм наше државе, начин организације свих релевантних институција у циљу што ефикаснијег сузбијања ширења заразне болести КОВИД-19.

(ФОТО) Руски војни стручњаци у Лесковцу
фото: Град Лесковац

Након детаљне анализе они ће донети коначну одлуку о томе на који начин Руска Федерација може да помогне држави Србији и њеном становништву у складу са својим могућностима. Помоћ ће се пре свега састојати из дезинфекције здравствених установа, снабдевања медицинском и заштитном опремом, техником али и непосредног пружања медицинске помоћи оболелима од вируса корона.

(ФОТО) Руски војни стручњаци у Лесковцу
фото: Град Лесковац
(ФОТО) Руски војни стручњаци у Лесковцу
фото: Град Лесковац

Овом приликом градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић је у пратњи директора Опште болнице др Небојше Димитријевића и заменика директора Дома здравља др Часлава Недељковића показао просторије и пут којим се пацијенти спроводе и смештају у лесковачку болницу. Уједно су руски стручњаци добили детаљне информације о свим мерама предострожности које се предузимају како би се спречило даље ширење вируса. Градоначелник је овим поводом рекао:

„Делегација из Русије ће у нашој држави боравити месец дана и како су нам рекли, још неколико пута ће посетити Лесковац како би прикупили све неопходне податке, од основних елемената у које су данас добили увид, до њиховог коначног суда и савета, које смо ми спремни да послушамо. Тим који је тренутно са нама чине лекар опште праксе, епидемиолог, анестезиолог, медицински техничар и преводилац. Колеге из Русије ће нам овог часа помоћи тиме што ће нам пренети своје искуство и обавестити нас на који начин они организују борбу против невидљивог непријатеља како бисмо се примењујући њихове методе што успешније изборили са овом заразном болешћу. Струка је та која је доминантна, искуство других земаља је нама од велике важности и сматрамо да на тај начин водимо успешнију и делотворнију борбу против вируса, која ће у наредних месец дана бити још интензивнија.“

(ФОТО) Руски војни стручњаци у Лесковцу
фото: Град Лесковац

Градоначелник је изразио своју захвалност свим присутним лекарима, али и медијским екипама које играју важну улогу у овој борби која од свих нас изискује озбиљан приступ и посматрање шире, објективне слике стања. Он је упутио речи захвалности медијима који зарад опште добробити и благовременог извештавања наших суграђана у овим тешким тренуцима не седе скрштених руку, већ извештавају са лица места, што свакако носи одређен ризик по њихово здравље.

 

Извор: Град Лесковац

Коментари: