САД држе имигранте у притвору под изговором посматрања, мигранти траже депортацију

Америчке безбедносне снаге на силу држе у притвору групу странаца, упркос претњи од заразе коровирусном инфекцијом КОВИД-19,преноси Гардијан чије је особље успело да се повеже са затвореницима.

САД држе имигранте у притвору под изговором посматрања, мигранти траже депортацију

Америчка имиграциона и царинска полиција држе неколико миграната под изговором посматрања, јер је код једног од њих откривен коронавирус. Међутим, чини се да су услови притвора осмишљени тако да би сви затвореници постали заражени.

Новинари су разговарали са тројицом талаца америчких снага безбедности. Мигранти су већ покушали да добију спасилачку депортацију од америчких власти, али њихови позиви су игнорисани, као и захтеви за дезинфекциона средства и маске.

Међу затвореницима је био ирански 59-годишњи научник Сирус Асгари. Суд га је ослободио прошле године, али безбедносни званичници га и даље држе у притвору, претећи депортацијом. Асгари је рекао да се мигранти држе у дистрибутивном центру у Александрији у Луизијани.

Касније је на улазу у комору у којој се налазе мигранти постављен знак карантене са упозорењем. Мере за спречавање ширења КОВИД-19 такође нису предузете. Према Асгарију, један од миграната имао је температуру. У ћелији је било и људи са „плућним болестима“.

 

Коментари: