Спортиста, нула од човека: Стиди се што је Србин, два пута мењао презиме

Он је перспективан фудбалски тренер, али и човек без без поноса, огољених корена. Човек који се некада презивао Јевтић два пута је мењао презиме како би побегао од српског порекла. Преселио се својевремно у Енглеску како би побегао од рата, а сада је открио како и зашто је мењао име.

Спортиста, нула од човека: Стиди се што је Србин, два пута мењао презиме

Зове се се Нестор Јевтић, заправо Нестор Ел Маестро Па ко сте ви уопште?

„Заправо, два пута сам менајо презиме. Први, кад ми је било 16 или 17, хтео сам да се решим онога „ић“. Након толико година у Енглеској, осећао сам се као Британац, а било ме и мало срамота што сам из Србије, која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије је презиме завршавало као моје, судило се за ратне злочине“ – присетио се Нестор у разговору за „Гардијан“, а преноси „Аваз“.

Он је открио како је први пут променио име.

„Најпре сам променио своје име у Џон Смит или нешто слично. Неколико година касније, кад ми је било око 18, почео сам да се осећам као лажњак и помало глупо с тим именом. Родитељи су ми били странци и говорили су другачијим нагласком, па сам се вратио свом изворном имену које ми се одвек и свиђало – Нестор. У тренуцима тинејџерског лудила, презиме сам променио у Ел Маестро, јер ми је звучало кул. Сад сам Ел Маестро дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим с тим“ – истакао је он.

Србија данас

Коментари: