Владика Јоаникије: Ако се не постигне договор са Владом ЦГ, настављамо са литијама чим прође опасност од коронавируса

Епископ СПЦ будимљанско-никшићки Јоаникије поручио је на интернет литији из манастира Ђурђеви ступови код Берана, да ће након што прође опасност од коронавируса, литије због Закона о слободи вероисповести бити настављене, ако се не постигне договор са Владом.

Владика Јоаникије: Ако се не постигне договор са Владом ЦГ, настављамо са литијама чим прође опасност од коронавируса

Како је рекао, уколико се не постигне договор и решење које ће бити коначно, којим би били задовољни и Црква и власт, немају другог начина да се боре за своја права, „осим позивајући на дијалог и осим овог сведочења да се не слажемо с овом неправдом која нам је нанесена“.

„Морамо ту неправду да исправимо, због свих верујућих, али и због свих вера и саме Црне Горе“, истакао је епископ Јоаникије из Ђурђевих ступова код Берана, где се налази у самоизолацији, преноси подгорички Дан.

Литије на којима је учествовало на десетине хиљада људи широм Црне Горе су прекинуте након што је Влада донела мере за сузбијања ширења заразе корона вирусом.

СПЦ сматра да им новим законом црногорска влада противзаконито одузима светиње.

Јоаникије је рекао да догађаји који су принудили народ да се изолује и да се повуче, обавезују да појачамо молитве, пре свега за оне који су оболели од овог опаког вируса и за оне који се брину о њиховом оздрављењу.

Бета

Коментари: