ШОКАНТНО: Американци спонзорисали лабораторију у којој је створен коронавирус

Америчка влада је доделила грант у износу од 3,7 милиона долара лабораторији у Вухану, где су вршени експерименти на шишмишима, објавио је Дејли Мејл.

Материјал  указује  да су слепи мишеви који су коришћени за експерименте донесени из пећина, где се, према мишљењу многих научника, појавила нова врста коронавируса. Лист, позивајући се на неименоване документе, тврди да су америчке власти прецизно финансирале пројекат, који је подразумевао експерименте на шишмишима.

Остали партнери на Универзитету Вухан укључују Национални институт за здравље Сједињених Држава, Универзитет Алабама, Универзитет Северни Тексас, Харвард универзитет и Националну федерацију за дивље животиње САД.

Према наводима листа, научници на институту могли би се заразити крвљу која садржи вирус, а затим га пренети локалном становништву. Важно је напоменути да се лабораторија налази на 32 километра од пијаце у Вухану, која је постала епицентар ширења болести.

Подсетимо да је Универзитет Вухан саграђен после епидемије друге врсте коронавируса САРС-а, која је избила 2002-2003 и однела животе 775 људи. Институт је специјализован за проучавање опасних вируса и патогена, посебно вируса који преносе слепи мишеви.

Њуз Фронт