Нови хит Мираша Дедеића: Не одазивајте се на позиве „злонамерних“ свештеника

Митрополит тзв. Црногорске православне цркве (ЦПЦ) Мираш Дедеић честитао је свим православним верницима Васкрс, поручујући да ускршње дане проведу код куће и покажу одговорност према себи, најмилијима, друштву и Црној Гори.

Према његовим речима, у вријеме великог искушења сви су дужни да се повинују и строго придржавају наредби Националног координационог тела за заразне болести.

»Не одазивајте се на позиве неодговорних и злонамјерних свјештеника Београдске патријаршије који позивају вјерујуће на литиргију на Васкрс. Излажете себе, породице и све који с вама контактирају опасности од заразе коронавирусом, која се може завршити с тешким последицама, чак и смрћу«, наводи се у честитки Мираша.

Он је поручио верницима да Ускршње дане треба да проведу у кућама са породицом и покажу одговорност према себи, најмилијима, друштву и Црној Гори.

»Останите у кућама с молитвом на уснама за све оне који ових дана брину о нама и нашем здрављу, који су спремни и животе да положе за одбрану нас и свих наших најмилијих од опасне заразе коронавирусом«, навео је Мираш.

Како је казао, ако има дана којима се треба радовати, то је дан Васкрса у коме се прославља васкрсење Христа Бога.

»Затворени у кућама нека наша срца буду отворена, нека их дотакне васкрсли бог и господ наш Исус Христос. Нека молитвенике уздржи да истрају у ове дане великога искушења, оснажи све оне који се залажу да спријече ширење заразе и лијече обољеле, а обољеле милосрдно окријепи”, наводи се у честитки.

Како је казао Мираш, жртвом и васкрсењем Спаситељ света подарио је људима вечни живот и захваљујући том великом надисторијском догађају сви дани од настанка света добијају пуни смисао.

»Његово васкрсење је квасац живота, вјечне истине и правде који се уцијепио у творевину божју, у људе, и тако је човјека, као пролазно и и смртно биће, превео у бесмртност коме је дат смисао бивствовања«, стоји у честитки.

РТЦГ