Монтенегро, идејни и духовни Голи оток

Боже, каква је ово земља, каква безбожна власт, какви су то људи који стражаре против Бога униформама наше државе, забрањују нам да упалимо свијећу, да се прекрстимо, помолимо за наше упокојене и пожелимо здравље за наше потомке и за све друге, за сву земљу – све по правилима., као када улазимо у супермаркет ,,Воли“ гдје за ову меснату или вегетеријанску храну плаћамо богатећи оне који су већ богати и који баш сада размишљају да наплаћују паркинг онима који их издржавају.

Паркинг се мора плаћати у времену Короне, све то профит објашњава, не и људскост. Али, зар је забрањена и духовна храна у Црној Гори, вјера, слава Богу, право да се оде на два метра удаљености са маскама и рукавицама и ,,купи“ мало душевног мира, нахрани се човјек са мало наде коју им не могу дати земаљски господари?!
Боже, све је овдје урађено да се храмови забране за вјернике, да се вјерници учине кажњивим и да се Црква омрзне због своје ,,кужне“ причесне кашике. Није да нема страха у томе, али вјера је више од свега, неутољива потреба сваког обичног човјека, Јунгов хомо религиозус, жеља за спасењем.

Полиција Црне Горе стражарила је под пуном ратном опремом пред храмом Христовог Васкрсења у Подгорици као у вријеме крсташких ратова, али не да одбране Цркву од невјерника и оних иновјерника, већ забрањујући вјерним Христовим следбеницима да уђу и ураде само толико колико је потребно да упале свијећу, жуту, од воска. Сами са њом и молбом да Господ спусти своју милост на све нас у овом тешком времену болијести.

Кажу да је полиција стајала веома строго и пријетећи на путу ка Горњем Острогу, ка моштима Светог Василија Острошког, ка ономе који је чинио чуда и чини их данас, да би олакшао патњу људских створова свих вјера и светих књига.

Да ли се они боје клетве оних чији животи зависе од милости овог највећег свеца и чудотворца у нашем народу?! Да ли су уплашени снаге и свемоћи чудесних моштију Светог Василија или им је Мило ближи од Свеца, Вељовић важнији од Божјих закона?!

Боже, каква је ово земља када се вирус који је погодио све, и брамане, јудејце, протестанте, католике, будисте, користи против православља у Црној Гори да се оно оцрни, изолује, удаљи од људи – и то све у име нове вјере Фамилије и њених следбеника, у име опстанка власти и повратка комунистичких метода рата против ,,опијума за народ“.

Вријеме короне у Црној Гори повампирује марксистичке заблуде и терор голооточки. Истина је, Голи оток је данас физички у другој земљи, али идејно и духовно живи у срцима властодржаца.

Какво сљепило и кратка памет, све дође до краја и на наплату, јер народ је већи и јачи од сваке власти, нарочито оне која је против воље свог већинског православног народа.

Бог никог не оставља, па ни грешнике. Напротив. Само се треба покајати.

Теодосије/ИН4С