Генерал Хафтар бомбардовао турски штаб у Либији

Борбена авијација Либијске националне армије, генерала Халифе Хафтара извела је серију напада на плаћенике из Сирије и турски командни штаб у граду Мисурат, 200 километара источно од Триполија, саопштила је телевизија Sky News Arabia.

Генерал Хафтар бомбардовао турски штаб у Либији

Према подацима војних извора телевизије, на мети авијације био је ваздухопловни колеџ који су, како се тврди, сиријски плаћеници и турска војска претворили у базу. Напад је био нанесен и на складиште са оружјем и муницијом у Мисурату.

Осим тога, званични представник Либијске националне армије, генерал-мајор Ахмед ел Мисмари саопштио је да је осам бораца Хафтарове војеке погинуло у сикобу са снагама Владе националног спаса Фаиза Сараџа.

„Осам војника либијске војске било је убијено, док су одбијали напад милитаната из Триполија“, рекао је Ел Мисмара, нагласивши да су они погинули током напада јединица Владе националног јединства на базу Ел Ватија коју контролише Либијска национална армија (око 100 километара југозападно од Триполија). По његовим речима, напад је био одбијен, док су противнику били ненети велики губици.

Ел Мисмари је поново обећао да ће главни град бити поново враћен либијском народу.

„Од данас очекујте пријатна изненађења. Друго нећу ништа рећи“, нагласио је Ел Мисмари.

Подсетимо, раније је генерал Халифа Хафтар саопштио да раскида све политичке споразуме и преузима власт у земљи.

 

Сптуњик

Коментари: