Нови напади на Русију због помоћи Сирији

Успеси Русије у решавању кризе у Сирији не дају мира западним опонентима. Након дискредитације „Белих шлемова“ у Сирији одлучено је да се на напад на Русију прикључи и „Амнести интернешнал“, саопштио је Спутњику шеф међународмног комитета Савета Федерације Константин Косачев.

Нови напади на Русију због помоћи Сирији

„Амнести интернешнал (AI) је изашла са оптужбама на рачун Сирије и Русије, тврдећи у свом објављеном извештају да сиријске и руске снаге настављају намерно да гађају цивилна лица и цивилне објекте у Сирији», рекао је Косачов.

По његовим речима, иако се говори о прелазном периоду од маја прошле године до фебруара ове, очигледно је да је код неког створена потреба да то управо сад нагласи.

„Зашто – прилично је јасно. Онима којима не да мира Сирија, нервира их, не рат, већ мир. Руско-турски договор о извођењу заједничке патроле у подручју сиријско-турске границе очигледно функционише, што је недавно нагласио и генерални секретара УН. Русија је и важан хуманитарни донатор у Сирији – буквално пре неки дан било испоручено 850 тона хране у луку Тартус и већ је раздељено становницима“, нагласио је сенатор.

Све то поткопава слику „ужасног сиријског режима и Русије која га подржава“, нагласио је сенатор.

„Амнести то и не крије: Хеба Морајеф, директор AI за Блиски исток и Северну Африку изјавила је да је лоше да „Русија наставља да пружа непроцењиву војну подршку сиријским властима“, подсетио је Косачов.

По његовим речима, нервира их ефикасност наших акција, и зато их треба хитно представити у најгорој светлости, чиме се сад и баве и многе, наводно, „независне и јавне структуре“.

Након низа дискредитација „независних“ Белих шлемовима било је, изгледа, одлучено да се прикључи „тешка артиљерија“ у лику Амнести интернешнал, рекао је парламентарац.

Спутник

Коментари: