СКАНДАЛ: Вучић и СПЦ извели биолошки рат против Црне Горе

Александар Вучић повео је заједно са СПЦ и просрпском опозицијом биолошки рат против Црне Горе. Болесне оптужбе, иза којих, судећи по њиховом аутору, несумњиво стоји сам власт, дошле су из Подгорице након што је тамошњи режим брутално похапсио свештенике Српске цркве после литије у Никшићу на дан Светог Василија Острошког.

СКАНДАЛ: Вучић и СПЦ извели биолошки рат против Црне Горе

Андреј Николаидис, Ђукановићев медијски експонат збивања у Никшићу, чији је епилог притвор од 72 сата за владику Јоаникија и још седморицу свештеника СПЦ, пореди са ситуацијом у Црној Гори када су први пут организоване литије и разгорела се народна побуна због покушаја отимања светиња. Потом износи гомилу небулозних теза.

Андреј Николаидис је годинама препознатљив по најбруталнијим и најогавнијим изјавама упереним против Србије, Српске православне цркве и просрпских партија у Црној Гори. Званично, он је књижевник, али је добро познато да у ствари служи црногорском режиму да неувијено пласира њихове ставове које из разних, најчешће дипломатских разлога, не могу да изговоре. Својевремено је био главни саветник председника црногорског парламента Ранка Кривокапића.

– Тако је, дакле, и овог пута, истим методом, на исти начин, из истог центра, уз исте актере, све припремљено за још једну туру дизања националних тензија у Црној Гори. Овог пута Београд је (то је ново, па треба бити забележено), осим медијског и политичког, извео и биолошки напад на Црну Гору. У тренутку када Црна Гора покушава да искорени коронавирус, спасе привреду и под слоганом “цорона фрее дестинатион” организује туристичку сезону, из Београда је лансирана акција која минира напоре епидемиолога, а од Црне Горе, уместо сигурне, ствара туристичку дестинацију високих политичких и етничких напетости. Идеја је проста: сезона и покушај спасавања црногорске економије ће или пропасти због ширења вируса у организацији Српске православне цркве, што би нужно изазвало нови лоцкдоњн, или због аутомобилских и пешачких литија, “спонтаних немира” и сукоба активиста Демократског фронта са полицијом… Атмосфере политичке и безбедносне нестабилности, укратко – износи бесмислене, али опасне оптужбе Милов гласноговорник.

 

Борба.ме

Коментари: