Почело саслушање свештеника СПЦ, велики број грађана се окупио испред зграде Суда, узвикују „Не дамо светиње, не дамо свештенике“

Данас је у беранском Основном суду саслушање пет беранских свештеника, због традиционалне литије у том граду на Ђурђевдан.

Почело саслушање свештеника СПЦ, велики број грађана се окупио испред зграде Суда, узвикују "Не дамо светиње, не дамо свештенике"

Велики број грађана Берана се окупио испред зграде Суда, и поручују да се неће разићи док се оптужбе не одбаце. „Не дамо светиње, не дамо свештенике“, узвикују испред суда, преноси портал Ин4с.

Пред судом ће се данас наћи свештеници Ристић Драган, Миловановић Стефан, Вешовић Вуксан, Драгојевић Предраг, Цицмил Милош због традиционалне литије у том граду, у току које се према ријечима Тужилаштва није поштовала прописана дистанца.

Архијерејски намјесник берански протојереј ставрофор Драган Ристић казао је тада за радио Светигору, да је литија која је за Ђурђевдан прошла улицама Берана одржана у периоду неколико сати раније него је то претходих година управо како би избјегли масовна окупљања грађана и како би се испоштовале мјере сузбијања коронавируса које је прописало Национално координационо тијело за спречавање ширења заразних болести, пише Ин4с.

ИН4С

Коментари: