Јутјуб се придружио борби против њима неповољних медија – Канали Њуз Фронта уклоњени су без објашњења

Стотине видео снимака на Њуз Фронту о крвавом терору кијевских војника на Донбас одмах је блокирано од администрације Јутјуба.
Јутјуб се придружио борби против њима неповољних медија - Канали Њуз Фронта уклоњени су без објашњења

Највећи видео хостинг на свету придружио се укупној блокади медија. Тако је преко ноћи управа сајта избрисала канале медија попут АННА Њуз, Крим 24, као и Њуз Фронт.

Вреди напоменути да су избрисани канал Њуз Фронт на руском језику и канали страних редакција. Скоро пола милиона људи претплаћено је на канал на руском језику. Укупан број прегледа био је око пола милијарде. Канал је настао 26. новембра 2014. године. Сада страница канала изгледа овако:

Јутјуб се придружио борби против њима неповољних медија - Канали Њуз Фронта уклоњени су без објашњења

Тренутно администрација видео хостинга не објашњава разлоге уклањања. Међутим, овај се инцидент уклапа у недавну кампању чији је циљ спречавање ширења неупитних информација.

Раније смо извештавали да су структуре које контролишу милијардер и „архитекта“ револуција у боји Џорџ Сорош, заједно са администрацијом Фејсбука, покренуле масовно чишћење на друштвеној мрежи. Крајем априла званични профили свих издања Њуз Фронт-а на страном језику трајно су избрисани. Касније је у једној од невладиних организација Сороша Њуз Фронт прозван једном од највећих претњи прозападној политици.

Коментари: