СКАНДАЛ у Војсци Црне Горе: Срби послати кући до даљњег

СКАНДАЛ у Војсци Црне Горе: Срби послати кући до даљњег.

СКАНДАЛ у Војсци Црне Горе: Срби послати кући до даљњег

Стога, послали смо званичан допис Министарству одбране Црне Горе, на који очекујемо хитан одговор и детаљно образложење овакве одлуке.

Такође, незванично сазнајемо да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старјешинама, да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промијене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

Овоме свједоче и бројне анкете за припаднике Војске Црне Горе које садрже рубрику обавезног попуњавања националне припадности, а којима су, упркос званичном попису који се организује једном у осам или десет година, били изложени.

Да ли је актуелни режим приступио убрзаној хомогенизацији редова Војске Црне Горе – одстрањивањем свих оних који су процијењени да, у сусрет најављеним литијама Српске Православне Цркве, а у случају наређења да се интервенише против грађана Црне Горе, вођени етичким принципима и вјерским увјерењима – не би реаговали; остаје нам да видимо у овом случају, који ће наш медиј, а вјерујемо и сви остали медији у Црној Гори, пратити са посебном пажњом.

ИН4С

Коментари: