У Србији 86 нових случајева коронавируса, преминула 2 пацијента

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 86 нових случајева коронавируса. Преминула су два пацијента. Влада Србије је усвојила препоруке кризног штаба о ублажавању мера, по којима од сутра за улазак у земљу неће бити неопходан негативан пи-си-ар тест.

У Србији 86 нових случајева коронавируса, преминула 2 пацијента

У Србији су од последњег извештаја тестирани узорци 6.918 особа, од којих је 86 било позитивно. На респираторима је укупно 12 пацијената.

У последња 24 часа преминуле су две особе.

Надлежни уверавају да осцилације у броју оболелих не треба да забрињавају, јер је трећина оболелих из Врања, локалног жаришта, где је ситуација и даље озбиљна, али под контролом.

Влада Србије је усвојила препоруке кризног штаба о ублажавању мера, по којима од сутра за улазак у нашу земљу неће бити неопходан негативан пи-си-ар тест.

Заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић рекла је за РТС да је епидемиолошка ситуација у читавој Србији стабилна и да се наставља тренд пада учесталости вируса у свим регионима.

Једна нишка компанија произвела је први српски тест на коронавирус, а масовна производња требало би да почне од сутра, када се очекује дозвола Агенције за лекове и медицинска средства, рекао је директор компаније Саша Тричковић. За почетак, капацитет је 1.500 тестова дневно.

РТС

Коментари: