ДПС активисти покушали да упадну у цркву, народ их спречио

Редовни читаоци нашег портала послали су нам фотографију на којој се види колона ДПС активиста из Пљеваља како прилази капији од дворишта Храма Светог Ђорђа, који се налази у насељу Гуке.

ДПС активисти покушали да упадну у цркву, народ их спречио

Како сазнајемо, они су јуче намеравали да уђу у порту и да аутомобилима опкруже Храм. Међутим, у томе су спријечени. Из приложене фотографије видимо Светосавски лаварум који је дочекао групу провокатора.

Реч је о класичној провокацији верника Српске православне цркве из Пљеваља, који су, према одређеним подацима, сходно броју становника, били најбројнији на претходним литијама.

Такав утисак је, према тврдњама наших читалаца, стекао и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, који је током обраћања верујућем православном народу на једној од величанствених литија у овом граду, похвалио Пљевљаке да у највећем броју излазе на мирне и достојанствене литије.

Према незваничним информацијама, колону су предводили управо они режимски активисти који су у протеклим изборним циклусима оптуживани за бројне злоупотребе, међу којима је и „куповина личних карата“.

ИН4С

Коментари: