Москва: Интензивни контакти Путина и Трампа трају од марта

Од краја марта до данас председници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарали су шест пута телефоном, а тесни контакти два лидера биће настављени и у наредном периоду, саопштио је заменик иностраних послова Русије Сергеј Рјабков, преноси Спутњик.

Москва: Интензивни контакти Путина и Трампа трају од марта

Са друге стране, навео је, поред контаката на највишем нивоу телефоном су разговарали и министри иностраних послова САД и Русије Мајк Помпео и Сергеј Лавров.

„Контакти се одржавају и на нешто нижим нивоима – разговарају представници амбасада, стручњаци на нивоу Министарства иностраних послова, али и других одељења руског спољнополитичког ресора“, истакао је.

Рјабков је такође рекао и да санкције, које је Америка увела Русији, коче процес обнове односа Москве и Вашингтона, међутим Русија неће бити та која ће молити за њихово укидање.

„Амерички притисци санкцијама на Русију се настављају. Ми нећемо молити да се санкције укину. Важно је напоменути да политика санкција изузетно негативно утиче на билатералне односе, а очигледно је да Америка не жели да се помири са реалношћу“, додао је.

Коментари: