Путин: На јесен нам прети други талас короне

У Русији је на јесен могућ други талас вируса корона, изјавио је председник Владимир Путин на састанку о епидемиолошкој ситуацији у земљи.

Путин: На јесен нам прети други талас короне

„Постепено излазећи из режима ограничења, у којима у значајном степену и даље живимо, треба да мислимо о томе шта говоре стручњаци, како домаћи тако и њихове колеге у иностранству: да може бити и други талас, који је могућ негде на јесен, крајем октобра-новембра. Ми то такође треба да имамо у виду и будемо спремни за такав развој ситуације“, рекао је Путин.

Председник је нагласио да се ситуација са короном у Русији стабилизује. Почело је смањење броја нових слуачјева. Како је нагласио шеф државе, динамика још увек није стабилна, „међутим, она ипак постоји“.

Са своје стране, шефица службе за фотосанитарни надзор „Роспотребнадзор“ Ана Попова изјавила је да је ширење короне у Русији достигло врхунац. По њеним речима, стручњаци говоре о стабилизацији ситуације и јасном тренду пада. При томе, она је нагласила важност поштовања свих захтева како се ситуација не би погоршала.

 

спутњик

Коментари: