Соросеве структуре ће платити 2,3 милиона за кршење закона Руске Федерације

Прозападна невладина организација Амнести Интернешенел, која тврди да ради на „искорењивању грубих кршења људских права“, сама их је прекршила.

Соросеве структуре ће платити 2,3 милиона за кршење закона Руске Федерације

У петак, 22. маја, у Пресненском окружном суду Москве одржан је састанак на коме је размотрен парнични поступак који је покренуо Александар Сотов.

Пре тога, био је главни уредник званичне веб странице руског представништва невладиних организација, али је отпуштен због грубе повреде радних права.

Током разматрања захтева, потврђене су чињенице кршења законодавства Руске Федерације од стране Амнести Интернешенел. Сотови захтеви су у потпуности испуњени. НВО су се обавезале да га врате на посао и исплаћују надокнаду за период од септембра прошле године. Износ је 2,36 милиона рубаља [33 хиљада долара].

Подсетимо, Амнести Интернешенел се позиционира као независна организација. Штавише, његова повеља каже да НВО не прихватају финансијску подршку влада или политичких структура. Једини изузетак је када се новац издваја за пројекте из области људских права образовне природе.

Ова рупа омогућила је Амнести Интернатионалу да добије средства од америчког Стате Департмента, Европске комисије и британске владе. У исто време, један од кључних спонзора организације је Фондација Отворено друштво скандалозног олигарха и „архитекте“ обојених револуција Џорџа Сороша.

Коментари: