Амерички медији: Шта се крије иза Трамповог позива за отварање цркава

Помоћници Доналда Трампа забринути су смањењем популарности председника САД међу хришћанским верницима у земљи, пише „Политико“.

Амерички медији: Шта се крије иза Трамповог позива за отварање цркава

Трамп се традиционално ослања на подршку белих верника Евангелистичке цркве. Изборна кампања америчког лидера је била упућена и протестантима и католицима. Помоћници Трампа су рачунали да ће подршка верника помоћи републиканцу на изборима у новембру. Међутим, последње анкете показују пад популарности америчког председника у поређењу са истраживањима која су спроведена међу белим евангелистичким хришћанима за око 11 процената, међу католицима за око 12 процената и протестантима – 18 процената.

Према подацима листа, управо са циљем како би сачувао подршку религиозних конзервативаца, Трамп је јуче изашао са позивом да се отворе сви верски објекти – цркве, џамије, синагоге – које су затворене због пандемије вируса короне.

„Гувернери морају да поступе исправно и дозволе тим врло важним верским објектима да одмах отворе своја врата, током овог викенда. Ако то не ураде, ја ћу заобићи гувернере“, рекао је амерички председник.

Према информацијама Универзитета Џона Хопкинса који врши прорачуне на основу података федералних и локалних власти, у САД је забележено више од 1,6 милиона случајева инфекције вирусом корона, док је умрло више од 96.000 људи.

Спутњик

Коментари: