Двојица Барана пред тужиоцем због напада на свештеника: Један кривично, други прекршајно

Баранин С.К. (20) који је осумњичен да је 21. маја напао свештеника Николу Радовића у Бару кривично је процесуиран и према сазнањима “Новости” у Основном државном тужилаштву њему се на терет ставља кривично дело угрожавање сигурности.

Истог дана полиција је у Бару идентификовала С.К. који је осумњичен да је претило свештенику и покушао да га нападне.

-Поступајући по пријави Н.Р., свештеника цркве Свети Никола у Бару, оперативним путем полиција је дошла до сазнања да је у инциденту који се догодио 21. маја у касним вечерњим часовима, учествовала још једна особа. Даљим интензивним оперативним радом полиција је утврдила да је оштећеном упућивао увреде и А.Л. (23) из Бара, наводи се у сапштењу Управе полиције и додаје: “Надлежни тужилац који је упознат са догађајем се изјаснио да у радњама А.Л. нема елемената кривичног дела. Против А.Л. је поднет захтев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 7. Закона о јавном реду и миру“.

Поводом инцидента огласила се Митроплија Црногорско-приморска и у саопштењу се поред осталог наводи да је нападнут свештеник Никола Радовић испред Парохијског дома у Бару што показује да је безбедност епископа и свештеника у Црној Гори озбиљно угрожена.

-Свештенику Николи је група младића дошла испред дома, почела да урличе, виче, прети. То је изазвало узнемирење нарочито код мале деце и супруге, На молбу оца Николе да се разиђу и иду својим путем, почели су да му псују српску мајку и да му прете, помињући да попови убрзо више неће моћи по Црној Гори да се шетају. наведено је у саопштењу МЦП.

Митроплија Црногорско приморска је позвала све у држави, а нарочито оне који су најодговорнији, да престану са гоњењем Цркве, епископа, свештенства и вјерујућег народа.

 

NovostiOnline/Б.Д