Берлин: Протести против мера Меркел уведених због пандемије коронавируса, ухапшено десетине демонстраната, повређени полицајци

Берлинска полиција ухапсила је  око 60 учесника демонстранација против ограничења због пандемије коронавируса, јавио је немачки лист Тагешспигел.

Ројтерс преноси да су демонстранти прекршили званичне мере уведене да би се вирус држао под контролом, а неки су напали и полицијске службенике, наводи лист позивајући се на портпарола полиције.

Двојица полицајца су лакше повређени, додаје лист.

Протести против мера канцеларке Ангеле Меркел постају све гласнији и демонстранти су трећи викенд заредом напунили улице немачке престонице.

Меркелова је раније данас бранила мере, укључујући држање физичке дистанце, додајући да је свесна забринутости које неки имају око тога јер их сматрају мешањем у њихова људска права.

„Да, могу да разумем ове проблеме“, рекла је Меркелова. „Овај вирус је сметња нашој демократији.“

Број потврђених случајева у Немачкој порастао је за 638, на 177.850, према данашњим подацима Института „Роберт Кох“ (РКИ) за заразне болести. Пријављени број смртних случајева порастао је за 42, на 8.216, показали су подаци.

Танјуг

 

Коментари: