Молдавија саопштила износ који је одбегли олигарх спреман да плати градоначелницима „дезертерима“

Странка Шор, чији је вођа избегли оптужени за крађу милијарду Илан Шор-а, нуди „плату“ до 5 хиљада леја градоначелницима који су спремни да напусте Демократску странку Молдавије.

Молдавија саопштила износ који је одбегли олигарх спреман да плати градоначелницима "дезертерима"

То је изјавио шеф Бричанске територијалне организације Демократске странке Михаил Гнатиук у коментару за Норт Њуз

Према његовим речима, када политичари напусте Демократску странку, у томе нема идеолошких мотива – већ само финансијски фактор. Тако представници странке Шор нуде саветницима плату од 2 хиљаде леја [113 долара], а градоначелницима – 4-5 хиљада леја [226-339 долара] ако напусте ПДМ.

„Данас су у региону Бричени два градоначелника напустила странку и придружила се странци Шор. Разговарао сам с једним од њих у фебруару, јер сам имао информације о овој иницијативи, отишао сам и до његове куће, где је изразио своје стајалиште да више не жели радити за оне који су сада на власти. Финансијски фактор је деловао свуда, да тако кажем. Главови села Котиала и Схиреутс, рекао је Гнатиук. – Дуго су се шушкале да представници Шор-ове странке нуде члановима општине плату од 2.000 леја и градоначелници од 4-5.000 леја сваки ако напусте странку. То људи говоре. „

Њуз Фронт

Коментари: