„Пуцано је на себе“ – у Украјини су се сетили годишњице почетка терора у Доњецку

До сада нико не зна колико је људи тачно убила украјинска војска пре тачно шест година, када је издата наредба о великом нападу на Доњецк.
„Пуцано је на себе“ - у Украјини су се сетили годишњице почетка терора у Доњецку

О томе је у једној друштвеној мрежи написао украјински јавни личност Александар Скубченко.

„26. маја 2014. године, издато је наређење за напад на Доњецк. Са земље и из ваздуха. Гранате калибра и ваздухопловне бомбе прекриле су град и растурале га на комаде. Још нико не зна број убијених украјинске војске тог дана „, каже он.

Скубченко је приметио да на овај дан људи неће видети свећу туге на украјинским ТВ каналима, а нико од „патриота“ неће туговати невине жртве тероризма у Донбасу.

„Они се само са тужним смешком сећају овог дана. Као, десило се. Као недељу дана касније у Луганску. Нико није процесуиран због илегалног наређења коришћења украјинске авијације и војске против украјинских држављана. Нико није одговоран за извршавање ових илегалних налога. Нећу грешити ако кажем да сам чак и награђен, “нагласио је социјални активиста.

Стручњак је такође скренуо пажњу на чињеницу да се реторика актуелног украјинског председника Владимира Зеленског није променила – то је иста реторика рата.

„А то значи да смо далеко од света као и Порошенко“, рекао је Скубченко.

Коментари: