Орао је напао малог гњурца, а онда је дошла његова мама и избола грабљивицу на смрт /видео/

Убијени орао нађен је како плута на Хајленд језеру у америчкој држави Мејн. Пошто је убијање ове птице кривично дело, отворена је истрага, која је показала да је грабљивицу убила мама гњурац, која га је избола на смрт како би заштитила свог птића.

Белоглави орао, симбол САД, убијен је убодом у срце, показала је обдукција, а објавио је Департман за риболов и дивљи свет америчке државе Мејн.

Нажалост, ни мали гњурац није преживео, јер је орао успео да га убије пре него што је мама стигла и његово мало тело је нађено поред мртвог орла.

Заштитари природе који су нашли њихова тела приметили су да орао има рану у пределу срца. Шта га је убило није било одмах јасно и током истраге урађена је обдукција и радиографско снимање.

Испоставило се да орла није убио метак, како је изгледало. Обдукцијом је утврђено да су орао и птић умрли готово у истом тренутку.

На орловом срцу нађена је рана која у потпуности одговара кљуну морског гњурца, док су на птићу откривене ране нанете орловим канџама, те се претпоставља да је мајка малог гњурца покушала да заштити птића и избола грабљивицу на смрт.

Обрачуни гњураца и белоглавих орлова учестали су у последње време, јер се популација грабљивица повећала, па сада у потрази за храном нападају птиће гњурца који су им лак плен.

Спутњик