Путин: Још увек ништа од преговора о смањењу офанзивног наоружања са САД

Руски председник Владимир Путин предложио је члановима Савета за безбедност Русије да утврде став Русије у вези с иступањем Сједињених Америчких Држава из Споразума о отвореном небу, као и да размотре судбину Споразума о смањењу стратешког офанзивног наоружања, чији преговори још нису започети између Русије и САД.

Путин: Још увек ништа од преговора о смањењу офанзивног наоружања са САД

Путин је на данашњем састанку са сталним члановима Савета за безбедност Русије поручио да им предстоји разматрање неколико питања. Као што је уобичајено, то су текућа питања унутрашње безбедности и међународна дешавања.

„Кад је реч о међународним темама, свакако, треба утврдити став Русије поводом иступања САД-а из Споразума о отвореном небу. Поред тога, Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ-3) ускоро истиче, а озбиљни преговори на ову кључну тему, не само за нас, већ и за цео свет, до сада нису започети. Због тога, морамо продискутовати о томе”, изјавио је Путин на састанку.

Јуче је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да САД непрекидно траже спољне разлоге којима би објасниле своје кораке за иступање из међународних споразума.

 

 

Спутњик

Коментари: