Вулин: Док Вучић води Србију, нећемо ући у НАТО

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да Србија док је води Александар Вучић, а он је министар одбране, неће бити члан НАТО пакта, нити ће бити члан било ког војног савеза и следиће политику војне неутралности.

Вулин: Док Вучић води Србију, нећемо ући у НАТО
Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Вулин је на скупу Покрета социјалиста у Пожаревцу подсетио да је НАТО на данашњи дан пре 21 годину извршио један од најстрашнијих злочина према српском становништву и да су на Варваринском мосту страдали недужни цивили.

„На данашњи дан пре 21 годину НАТО је извршио један од најстрашнијих злочина према цивилном становништву. На Варваринском мосту убијени су жене, деца, убијени су најбољи математичари, најбоље ћерке, најбољи синови, убијена су наша деца“, навео је Вулин.

Истакао је да ће његов Покрет социјалиста Вучићеву политику војне неутралности увек следити и подржавати, преноси Танјуг.

„Док Александар Вучић води Србију, док сам ја министар одбране, Србија неће бити члан НАТО пакта, нити ће бити члан било ког војног савеза. Србији нико никада неће моћи да нареди да чини зло какво је чињено нама. Србија је војно неутрална, то је изабрала да буде, то је најчаснији пут који смо могли да изаберемо и то је политика председника Вучића коју ће Покрет социјалиста дословно и увек подржавати”, рекао је Вулин.

Вулин је напоменуо да Србија никада неће престати да тражи одговорност за злочине НАТО пакта над српским становништвом.

„Србија неће престати да тражи одговорност, Србија неће престати да се сећа ни убица, ни жртава. Двадесет једну годину је премало да бисмо заборавили какво нам је зло учињено и да за то зло нико никада није одговарао. А ни двеста година неће бити довољно да заборавимо наше жртве, наше побијене и да престанемо да их се сећамо“, рекао је председник Покрета социјалиста у Пожаревцу.

Вулин је са члановима ПС-а минутом ћутања одао пошту свим невиним жртвама страдалим на Варваринском мосту за време НАТО агресије 1999. године.

 

Спутњик

Коментари: