Лукашенко открио позадину политизације коронавируса

Председник Белорусије Александар Лукашенко поново је говорио о проблему коронавируса.

Лукашенко открио позадину политизације коронавируса
Александар Лукашенко (фото: Лола Ђорђевић)

У разговору са запосленима у Фабрици трактора Минск он је рекао да болест код пандемије коронавируса представља само један део проблема а да је све остало политика.

„И даље се држим једног принципа: то је више од болести. Болест у овој пандемији може представљати само пола, или чак мање. Све остало је политика. И то ћете ускоро видети“, рекао је Александар Лукашенко.

Председник је додао да став Белорусије, која није зауставила производњу у овом периоду, нису прихватиле све земље. А неки су се чак и залагали за то.

„Зауставили бисмо се. Тада би нам био потребан новац. А ко има новац? Америка, Кина и мало Русија. Они би дошли и рекли „Дајемо вам новац али фабрике су наше“. То је био политички смисао свега овога, а ми још увек не видимо много од онога што се дешава у свету, скренуо је пажњу државе шеф. „ако вам дају новац, тражиће вам нешто заузврат.“

Према његовим речима белоруске методе борбе против пандемије критиковале су иностране дипломате.

„Питам министра иностраних послова да ли су евакуисали своје породице? Добијам одговор да нису. Када су их звали да се врате кућама рекли су да ће овде оставити жене и децу. То много говори. Сада је година велике политике, све се политизује. И обичним људима, а понекад чак и државним службеницима је врло тешко схватити шта се дешава. То је посебност и сложеност садашњег тренутка.“

Белта/Њуз Фронт

Коментари: