Александар Вулин уручио члановима кинеског лекарског тима највиша војна признања за „допринос систему одбране Србије“

Министар одбране Србије Александар Вулин уручио је признања за три члана лекарског тима из Кине, који су у Србију дошли 4. маја, а докторка Ченг Шоуџен истакла је да су медаље признање њиховом раду и да представљају симбол челичног пријатељства Кине и Србије.

Александар Вулин уручио члановима кинеског лекарског тима највиша војна признања за „допринос систему одбране Србије“
Александар Вулин (фото: Лола Ђорђевић)

Ченг је рекла да је, током боравка у Србији, медицински тим кинеских стручњака прешао више од 20.000 километара, обишао Србију уздуж и попреко, ковид болнице и бројне установе, саопштило је Министарство одбране.

Срећни смо јер су Влада Србије и председник Вучић приступили одговорно и храбро, одмах су увели низ снажних мера, од уводења ванредног стања до формулисања разлицитих процеса спроводења строге контроле припрема за повратак на посао и обнову производње, нагласила је Ченг.

Брзо и ефикасно је смањен број новозаражених, тешко оболелих и хоспитализованих, рекла је она и истакла да се Србија тренутно налази на завидној позицији према резултатима борбе против Ковид-19, не само у Европи, већ и у свету.

Наредбом министра одбране, као знак признања за остварену успешну сарадњу и допринос, припадницима лекарског тима из НР Кине Лиу Дајуеу, Танг Кединг и Ченг Шоуџен додељене су војне спомен-медаље за допринос систему одбране Србије, највиша војна признања која се додељују у Министарству одбране и Војсци Србије.

Вође наших земаља, председници Александар Вучић и Си Ђинпинг, препознали су жеље наших народа и исковали челично пријатељство, оценио је Вулин, наводи се у саопштењу.

Пријатељство створено у добрим временима може да буде предмет сумње, али оно које се потврди у тренуцима када губите животе и борите се за сам опстанак ваше нације, не може више никада бити предмет сумње, предочио је Вулин.

ФоНет

Коментари: