Белоруска опозиција спрема нереде уочи председничких избора

МУП Белорусије саопштио је да постоје планови о кршењу реда и провокацијама уочи председничких избора.

Белорусская оппозиция провоцирует беспорядки в преддверии выборов президента

Коментаришући јучерашњи инцидент у граду Гродно где је током прикупљања потписа за председничку кандидатуру Светлане Тихановске ухапшен њен супруг први заменик министра унутрашњих послова Генадиј Казакевич рекао је за ТВ Белорус 1 да се ситуација у Белорусији загрева уочи председничких избора и да се ради о планираним акцијама.

„Изјављујемо да се ситуација уочи избора озбиљно загрева. Штавише, не ради се о једнократним кршењима јавног реда или изборног закона. Често видимо планиране, припремљене акције „, рекао је Казакевич,“ Министарство унутрашњих послова има довољно снага и средстава да неутралише претње што је ефикасније могуће.

Први заменик министра скренуо је пажњу на чињеницу да су у последње време почеле да стижу претње против председника изборних комисија који су прошле године одржали парламентарне изборе.

„Односно, саме комисије још увек нису формиране на актуелним изборима, а претње већ упућују људима и члановима њихових породица“, рекао је Казакевич.

Као што је већ напоменуто, белоруска опозиција, схвативши узалудност свог учешћа на изборима, унапред је планирала масовне догађаје, под видом кампање за своје кандидате.

Њуз Фронт