Преминуо последњи Србин у Дечанима

У Дечанима је данас пронађено тело Бошка Ћирића (58), јединог Србина који је живео у тој метохијској вароши. Ћирић је пронађен мртав у свом стану и верује се да је смрт наступила ненасилно.

Преминуо последњи Србин у Дечанима
Фото: Принскрин Шајкача

Ову информацију порталу Директно.рс потврдио је игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић. Игуман Сава је рекао да је Ћирић последњих месеци био лошег здравља, а да ће га сахранити дечански монаси на православном гробљу које се налази у близини манастира.

Тело Бошка Ћирића је данас у послеподневним сатима пребачено у Клинички центар у Приштини где ће бити обављена обдукција.

Како Директно.рс сазнаје, Ћирић је рођени Дечанац, а свој завичај је морао да напусти у јуну 1999. године. Вратио се пре десетак година и прве три године, док није повратио стан у центру вароши, боравио је у дечанском манастиру. Албанци су га поштовали и никада није имао проблем зато што је Србин.

Ћирићев нестанак су полицији синоћ пријавили његови пријатељи, пошто се неколико дана није јављао на телефон. Уз судско одобрење и у присуству Унмика и Кфора, у Ћирићев стан су провалили ватрогасци и њега затекли мртвог на поду. Тело је већ било у фази распадања.

Direktno.rs

Коментари: