Током пандемије рекордан број илегалних миграната стигао у Британију

Само у априлу је Енглески канал успешно прешао 550 илегалних миграната.
Током пандемије рекордан број илегалних миграната стигао у Британију

Према француском часопису Ле Фигаро, позивајући се на податке граничне полиције у априлу је преко канала илегално прешло 550 миграната који су у Британију стигли на 41 импровизованом броду. Још 506 притворено је на обали Кале, пре него што су успели да крену.

„Такав пораст објашњава се добрим временским условима, смањењем могућности да се из Француске у Енглеску на други начин (тунелом или трајектом) услед здравствене кризе, као и режим самоизолације, због чега је полиција добила мање сигнала од локалних становника о сумњивим активностима на обали. Поред тога превозници би лако могли да идентификују патролне аутомобиле који ретко возе дуж обале “, објаснио је Јеан-Пхилипе Наон шеф Граничне полиције.

Према полицајцу докази миграната доказују да кријумчари стално мењају своје методе рада. Дакле, ако су пре него што су бродови допремљени на плажу камионима и у последњем тренутку били надувани, сада их превозници у правилу скривају у песку и вегетацији на плажи. Полазак је организован касно у ноћ, а не у рано вече као некада.

Коментари: