Трамп спрема удар на Бајдена и Порошенка

Бивши украјински председник Петро Порошенко озбиљно је увређен истрагом скандалозног уплитања америчке демократске администрације у политику Кијева.
Трамп спрема удар на Бајдена и Порошенка

То је рекао бивши заменик Александар Оншченко у коментару Њуз Оне-а.

Према његовим речима, адвокат председника Сједињених Држава Рудолф Ђулијани има довољно материјала да започне истрагу о везама Џо Бајдена са Петром Порошенко. Америчко тужилаштво се већ припрема за „озбиљне наступе“, наставља Оншченко. Сама кампања ће почети у септембру или октобру односно непосредно пред америчке председничке изборе.

Оншченко није искључио да је кривични случај могао бити отворен и раније, али сада су америчко информацијско поље „окупирали“ нереди узроковани убиством Афроамериканца.

„Они ће своје адуте положити у септембру“, нагласио је политичар.

Такође је изразио уверење да неће бити кривичног гоњења за Петро Порошенка у Украјини, јер је Владимир Зеленски „у потпуности у интеракцији“ са својим претходником. Упркос чињеници да је актуелни председник Украјине током предизборне кампање обећао затворити велике корумпиране званичнике, укључујући Порошенка, сада су оба политичара започела обострано корисну сарадњу. Један од главних разлога што је Зеленски дао своја обећања, према Оншченку је тај што његова странка треба Порошенково финансијско средство.

Како је Њуз Фронт раније објавио, амерички председник Доналд Трамп дуго је планирао покренути истрагу против свог ривала Џо Бајдена. Чињеница је да је Бајден приморао Порошенка да разреши Виктора Шокина са места генералног тужиоца у Украјини. До тога је дошло након што је тужилаштво почело проверавати финансијске преваре Бурисме, које је водио Бајденов син.

Коментари: