Једна од највећих светских корпорација у свету погођена америчким санкцијама

Сједињене Државе погодиле су рестриктивним мерама своје раднике у нафтној индустрији, јавио је Ројтерс.

Једна од највећих светских корпорација у свету погођена америчким санкцијама

Према медијским извештајима, Шеврон нафтна и гасна корпорација, друга америчка интегрисана енергетска компанија после ЕконМобила и једна од највећих на свету, сарађује са Адамант Меритајм, од које је закупио танкер.

Конкретно, говоримо о великом танкеру Сихироу. Портпарол компаније „Шеврон“ Реј Фор рекао је да је пловило на кратко изнајмљено. Међутим, како се испоставило, америчко Министарство финансија је брод ставило на црну листу. Брод је, као и његов власник Адамант Меритајм, био под америчким сакцијама Венецуели.

2. јуна, Министарство финансија увело је санкције за четири брода и четири компаније које су испоручивале гориво из Ирана у Венецуелу. Ограничења укључују замрзавање имовине у Сједињеним Државама. Истовремено, америчким држављанима или компанијама је забрањено да сарађују са особама укљученим у листу санкција.

Реј Фор је напоменуо да је танкер тренутно у пловидби „која није повезана са Венецуелом“. Према његовим речима, представници компаније „Шеврон“ раде на решавању проблема с владиним агенцијама како би могли да се врате послу а да притом не наруше амерички закон.

 

 

Коментари: