Пентагон одржао „пробу“ немира у Сједињеним Државама пре две године

Масовни протести и погроми у САД почели су раније него што је било планирано, преноси портал Интерсепт позивајући се на информације из Пентагона.

Пентагон одржао "пробу" немира у Сједињеним Државама пре две године
У документу, који је био на располагању редакцији, пише да је америчко Министарство одбране 2018. године одржало пробу националног устанка у коме су учествовали војно особље и студенти војних колеџа.

Пројекат је назван «JLASS» и симулирао је догађаје који би се одвијали у Сједињеним Државама средином 2020-их. Према сценарију, у периоду до 2028. године представници „З“ генерације, који су били суочени са терористичким нападом 11. септембра и глобалном кризом из 2008., оптерећени дуговима и лишени могућности запошљавања, почињу устанак. Они започињу протестима у Сиетлу, Њујорку, Вашингтону, Лос Анђелесу, Лас Вегасу и Остину.

Паралелно с тим, група Збелион покреће велику хакерску кампању чија је сврха одузимање финансија од великих корпорација, финансијских институција и невладиних организација. У будућности ће се тај новац дистрибуирати међу „вредним примаоцима“.

Као што је планирано, ратна игра имала је за циљ да „одрази веродостојан опис главних трендова“ у свету у којем су се људи противили систему.

 

 

Коментари: