Нова русофобична кампања у Грузији почела је хапшењем држављанина Руске Федерације

Георги Габуниа одвратни грузијски новинар, који је постао познат по псовкама на руског лидера Владимира Путина, био је у епицентру нове антируске кампање.
Нова русофобична кампања у Грузији почела је хапшењем држављанина Руске Федерације

Усред предстојећих парламентарних избора у Грузији извршена је велика провокација. Запослени у локалној Служби државне безбедности ухапсили су 37-годишњег држављанина Руске Федерације Васамбега Бокова. У почетку је мушкарац приведен под изговором да користи лажне документе, али касније је одлучено да се оптужи да припрема убиство Георга Габунија.

Сада прича о атентату активно кружи прозападним грузијским телевизијским каналима. Један од главних говорника био је Ника Гварамиа, генерални директор Мтавари Аркхи. У прошлости је био вођа као и близак сарадник бившег грузијског председника Сакашвилија, који се сада скрива у Украјини.

Русофобични демарш десио се годину дана након што је Грузија покренула проруске протесте изазване прозападном опозицијом. Одлука о хватању Руса има јасну политичку конотацију. Догађаји који се одвијају уочи парламентарних избора и омогућавају опозицији да ослаби подршку владајуће странке „Грузијски сан“, истовремено промовишући антируску агенду.

Коментари: