Тренутак у ком је Пјонгјанг дигао у ваздух јужнокорејски штаб /видео/

До експлозије је дошло три дана након што је сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна упозорила да ће Северна Кореја срушити „бескорисну“ канцеларију за комуникације.

Северна Кореја је данас дигла у ваздух канцеларију за везу са Јужном Корејом у пограничном граду Каесонгу. Јужнокорејска војска је објавила снимак експлозије у којој је разнета канцеларија.

Званична севернокорејска новинска агенција КЦНА јавила је да је уништење канцеларије одговор, како је наведено, „олошу“ који треба „скупо да плати за своје злочине“, што се очигледно односи на активисте који из Јужне Кореје шаљу пропагандне летке на север.

КЦНА није детаљно објаснила како је извршено уништавање канцеларије, али је навела да је канцеларија „трагично уништена сјајном експлозијом“.

До експлозије је дошло три дана након што је сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна упозорила да ће Северна Кореја срушити „бескорисну“ канцеларију за комуникације.

Претходно је Пјонгјанг прекинуо сваку врсту комуникације са Сеулом, укључујући и „врућу линију за везу лидера двеју нација“, као и војне канале комуникације.

Северна Кореја упозорила је раније данас да је спремна да пошаље војску у демилитаризовану зону која раздваја две Кореје.

Ови потези били су одговор Пјонгјанга на слање летака из Јужне Кореје у Северну Кореју.

Званична севернокорејска новинска агенција КЦНА јавила је да је уништење канцеларије одговор, како је наведено, „олошу“ који треба „скупо да плати за своје злочине“, што се очигледно односи на активисте који из Јужне Кореје шаљу пропагандне летке на Север.

Севернокорејска новинска агенција КЦНА није детаљно објаснила како је извршено уништавање канцеларије, али је навела да је канцеларија „трагично уништена сјајном експлозијом“, преносе медији.

Спутњик