Полицајцу са будванске литије који је скинуо униформу прекинут радни однос

Припадник будванске интервентне јединице Вук Вуковић је потписао споразумни престанак радног односа у Управи полиције. Реч је о полицајцу који је на литијама носио крст будванским улицама.

„Вуковић није више припадник црногорске полиције а начин на који напустио службу не служи на част ниједном припаднику службе безбедности, саопштено је из Управе полиције.

Сви они, додаје се, који мисле да им није место у овој служби већ негде друго или да не припадају систему, слободни су да бирају и Управа полиције им то право неће оспоравати.

„Управа полиције ће увек бити отворена за пријем младих и образованих људи који ће у свакој ситуацији показати одговоран однос према часној професији полицајца и лојалност служби и држави, закључује се у саопштењу.

Вуковић је раније изјавио да се одлучио да врати униформу, јер „када смо дошли у ситуацију да пружамо асистенцију багерима на рушењу наших цркава, манастира, храмова, наше Српске православне цркве, ја се у свему томе не проналазим. Не желим да будем део тог колектива“.

 

Новости