Поруке са литија у Херцег Новом: Одбрана светиња наш избор и наш живот

Након синоћне литије у Херцег Новом на информативни разговор у полицију позван је прво свештеник Никола Тодоровић, а онда и свештеници Драго Пеђикан и Зоран Миљанић као и председник топаљско-херцегновске црквене општине Зоран Лазаревић. Касно у ноћ, више од два сата иза поноћи, разговор у полицији завршио је отац Никола Тодоровић. Остали су изашли раније.

Поруке са литија у Херцег Новом: Одбрана светиња наш избор и наш живот

Лазаревић је рекао да је позван да да изјаву у својству грађанина, а полицију је, како је рекао, интересовало да ли је током молебана и литије дошло до кршења мера НКТ.

– Мислим да је све урађено да се народ информише о поштовању мера НКТ, а посебан напор у томе је урадио отац Никола Тодоровић и током и после службе –казао је Лазаревић.

Након саслушања, објаснио је, да ће записници бити прослеђени ОДТ –у који ће на основу тога да одреди да ли треба да их саслуша и у својству окривљених. Додао је и да процес није завршен. Могуће је да ће бити настављен, а видећемо шта ће се догађати – казао је Лазаревић и захвалио грађанима на подршци. Поручио је и да је „одбрана светиња наш избор и наш живот“.

А грађани су се прво у великом броју окупили у близини зграде Центра безбедности тражећи да пусте оца Николу Тодобровића који је први дошао на информативни разговор. На молбу свештеника разишли су се и у порти храма Св Спаса на Топлој чекали да они изађу.

 

Новости

Коментари: