После ”Адриа тура” и Пленковић иде на тестирање на корону

Корона у Задру на спектакуларном тениском турниру ”Адриа тур” довела је у питање и хрватске изборе који треба да се одрже 5. јула. Након што је хрватски премијер Андреј Пленковић кратко разговарао са Новак Ђоковићем, Гораном Иванишевићем, Марином Ћилићем и још неким тенисерима,вероватно ће и он морати на тестирање, а већ прва тестирања супоказала да су у Задру позитивне још три особе, међу којима и Борна Ћорић.

Андреј Пленковић (архивска фотографија)

”Молим све који су били у контакту са мном да се тестирају и јако ми је жао ако сам било коме проузроковаопроблем. Добро се осећам и немам симптоме”.

За Пленковића би то сада било друго тестирање, јер се већ једном тестирао, а нагли пораст заражених и у Загребу указује да ће епидемиолози наредних дана морати да донесу одлуку хоће ли грађани на изборе или ће бити одложени. У Задар јеупућена екипа епидемилога, како би се утврдило да ли се зараза проширила, а у овом часу је након тестирања 23 спортиста уз Ћорића позитиван и тренер бугарског тенисера Григора Димитрова и још један тренер.

”Свесни смо да је угрожена и туристичка сезона, али се надамо да ће туристи ипак и даље да долазе. Више неће бити могуће посете у болницама, а тек онда ћемо доносити нове одлуке”, каже др. Бранко Дукић, градоначелник Задра.

Није за сада познато где су се учесници турнира заразили, а загребачки епидемиолог др. Бернард Каић каже да су многи од учесника турнира били у ноћном клубу у Загребу.

 

Ј. КЕРБЛЕР
Новости