(ВИДЕО) Криза у Будви: Не излазимо из општине док се ситуација не реши

Челници општине Будва које предводи председник Марко Царевић саопштили су да неће изаћи из општине док се криза, настала када су у зграду ушли представници ДПС и Црногорске, не реши и затражили посредовање ЕУ.

Криза у згради будванске општине почела је када су Владимир Булатовић и Снежана Куч, које је одборничка већина ДПС и Црногорске именовала за в.д. председника општине и Скупштине, дошли у зграду општине, иако је договорено да ниједна од „две власти“ не долази у општину, преносе подгоричке „Вијести“.

Потом су одборници Демократа и ДФ пробили кордон приватног обезбеђења које је ангажовао Булатовић, а Царевић и остали челници Будве ушли су у кабинет.

Царевић је одржао колегијум, на коме је закључено да је „медијација представника Европске уније у Црној Гори неопходна за разрешење будванске кризе“, наводе „Вијести“.

„Без њиховог активног учешћа супротстављене стране у Будви не могу се договорити и постоји могућност да нико неће знати у којем правцу ствари могу да иду“, саопштено је са колегијума.

Драган Краповић, потпредседник Демократа, казао је да су са другом страном „сели за сто на људском, а не на политичком нивоу“.

“Најбруталније смо преварени, нећемо изаћи док се ситуација не реши“, рекао је Краповић и додао да су свих осам посланика Демократа у кабинету Крста Радовића, председника СО, кога је већина ДПС и Црногорске сменила.

„Не постоји шанса да ћемо ово пустити, да ћемо бити прегажени, нити понижени. Немамо намеру да било коме ружно урадимо, али општина је наша и биће наша. Уколико полицијска хунта сматра да треба да упадне, јер овдје имамо посланике, мислим да је то права порука Бриселу, Вашингтону, Лондону и свим адресама у свету. Овде влада полицијска хунта која неће успети да прегази Демократску Црну Гору чији су посланици у згради. Идемо до краја, нема предаје“, казао је он.

Председник СО Крсто Радовић оптужио је министарку јавне управе Сузану Прибиловић, директора Службеног листа Мома Вујошевића, Снежану Куч, Анђелу Ивановић и Владимира Булатовића да су прекршили сваки закон.

Никола Јовановић из ДФ је казао да су главни актери одбили преговоре и тиме преузели одговорност за све што се дешава у Будви.

„Булатовић и Куч уместо на преговоре, прекршили су договор и дошли у зграду општине. Уз некакву приватну хунту, неко обезбеђење су ушли у зграду и заузели општину. Нећемо дозволити то, наставићемо свим демократским, политичким и законским средствима да вршимо власт у општини Будва. Нећемо дозволити пљачку општине и позивамо грађане“, казао је Јовановић.

 

 

Вијести

Коментари: