Руски специјалци добијају падобрански систем какав нема нико на свету /видео/

Руске специјалне јединице добиће јединствени падобрански систем „Штурм“, који ће омогућити десант са висине од свега 70-80 метара, саопштио је саветник генералног директора холдинга „Технодинамика“ (део „Ростеха“) Сергеј Хурсевич.

Руски специјалци добијају падобрански систем какав нема нико на свету /видео/
Фото: Принтскрин Твитер

„Сада настављамо са фабричким тестирањима, и надам се да ћемо у догледно време започети државна тестирања“, рекао је Хурсевич.

Према његовим речима, нико у свету још није направио ништа слично.
„То је јединствен систем, који омогућава да се јединица одмах уведе у битку, уместо да слећу далеко од предње линије фронта како би се припремили за напад на земљи“, објаснио је саговорник.

Како се наводу на сајту произвођача, падобрански систем не укључује ранац са падобраном. Купола падобрана налази се у летелици. То омогућава скакање из војног хеликоптера Ми-8АМТШ при брзини од 140-260 километара на час. Падобран се примењује када се планира десант падобранаца на добро утврђеним противничким положајима. Предности система су што скраћује време између десанта и борбе на земљи. Уз систем „Штурм“, након искакања из хеликоптера, приземљење траје свега 10-12 секунди, а још пар секунди је потребно да се специјалац ослободи падобрана и спреман је за борбу.

Спутњик

Коментари: