САД прети велика корона криза

Сједињене Државе су приметиле избијање коронавируса у Италији, верујући да не може бити и горе. Неуспех америчких власти заједно са политичким играма омогућио је да државе надмаше катастрофалне рекорде.
САД прети велика корона криза

Ово је известио Њујорк Тајмс.

Према медијским извештајима, за само две недеље, број заражених у Сједињеним Државама порастао је за 22%. Ако у другим земљама, укључујући Италију, распореди дистрибуције КОВИД-19 имају стрме успоне и падове, онда у САД кривуља непрестано расте.

„Нови случајеви болести по глави становника у Америци остају на нивоу најгорег дана у Италији – и показују знакове наставка раста“, изгледају епидемиолошке прогнозе у Сједињеним Државама.

И поента није само у томе што је та држава регистровала највећи број случајева коронавируса и смрти. Неуспех владе онемогућио је доследну кампању епидемије. Републичка администрација заузела је став „благог порицања“. Демократски политичари срушили су се када се коронавирус проширио на источну обалу.

Штавише, када су у Сједињеним Државама почели протести због убиства црнаца од стране полиције, демократи, који су недавно захтевали да се задрже карантенске мере, почели су да подржавају скупове и нереде који су игнорисали сва правила борбе против КОВИД-19. Ова одлука уништила је последњу шансу за повратак у карантин, јер су многи људи почели да друштвену дистанцу сматрају искључиво „лицемерним алатом друштвене контроле“. Они који још увек упозоравају на опасност од коронавируса, гурнути су са „паранојом и огорчењем“.

„Здравствени радници суочавају се са претњама смрћу, узнемиравањем и наоружаним демонстрантима изван својих домова широм земље“, наводи се у чланку.

Дакле, док се државе са надлежним руководством непрестано враћају у нормалу, државе беспомоћно гледају како коронавирус гута земљу. Публикација подсећа како су у мају републиканци тврдили да би било могуће разговарати о успеху уколико број жртава епидемије не пређе 120 хиљада. Сада је то 122 хиљаде, што значи да се рат и даље наставља, мада су га САД већ изгубиле.

Коментари: