Ким одложио војну операцију против Јужне Кореје

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун одложио је реализацију ратног плана против Јужне Кореје. Одлука је донета на ванредној седници Централног војног комитета Радничке партије Северне Кореје, јавила је државна агенција земље (ЦТАК).

Ким одложио војну операцију против Јужне Кореје
Ким Џонг Ун AP Photo

„На ванредном заседању пете седнице Централни војни комитет Радничке партије Кореје дао је оцену ситуације и одложио реализацију ратног плана против Југа који је представио Генералштаб Корејске народне армије на 5. седници Централног војног коми6тета партије 7 сазива“, наводи агенција.

Како се наводи, на састанку су размотрени кључни пројекти војне политике који ће бити упућени на разматрање на предстојећој 5. седници Централног војног комитета партије.

„Размотрени су извештаји који ће бити представљени на седници као и различити документи са мерама за даље јачање војне силе земље“, навели су у Комитету.

Подсетимо, севернокорејска агенција је саопштила да је Пјонгјанг одштампао 12 милиона пропагандних летака које ће бити раширене по Јужној Кореји. Они су навели и да су завршили припрему опреме за ширење агитационог материјала. У ту сврху ће бити употребљено више од 3.000 балона.

Спутњик

Коментари: