Милановић: Нисам у Црној Гори да бих бургијао против Србије

Коментаришући убедљиву победу СНС-а на парламентарним изборима у Србији, хрватски премијер рекао је да су грађани изабрали „одређену политику и терет одговорности са којим земља треба да живи“.

Милановић: Нисам у Црној Гори да бих бургијао против Србије

Зоран Милановић је у интервјуу за РТЦГ рекао да „Србија има своје проблеме“, оцењујући да се власт у Београду мало више бави Црном Гором.

„Можда би Црну Гору требало оставити на миру, да се колико и како мисли бавити собом“, додао је Милановић.

У Србији су, оцењује Милановић, грађани бирали „одређену политику“ и опет су је изабрали и то је, како наводи, „терет одговорности са којим Србија треба да живи“.

Према његовим речима, у Хрватској је као политичар у последњих 15 година, имао велику подршку међу припадницима српске заједнице.

„То је заједница која је девастирана, која је силована, захваљујући политици Београда 90-их. Доведена је у заблуду и насанкана да се побуни против Хрватске“, рекао је хрватски председник који се налази у званичној посети Црној Гори.

„Нисам овде дошао бургијати против Србије и Срба, то није мој пут и филозофија, али видим да Србија је последњих 30 година пропустила сјајне шансе захваљујући дивљој политици неких људи“, додао је Милановић.

Што се тиче питања одбране, Милановић каже да Србија највише подршке добија од Запада, не од Русије.

„Она није непријатељ Запада, уопште се тако не понаша, али политичка реторика је нешто другo“, сматра Милановић.

РТС, РТЦГ

Коментари: