Батина има два краја

Није ми био страшан сузавац , ни звук док пролијеће поред главе, ни осјећај гушења и грижења очију..колико ми је био страшан плач оног дјетета из спортског центра у Будви. Е те сузе гризу очи, то ридање и страх који су изазвали они који треба да га штите.

Батина има два краја

То је могло да буде моје дијете, дијете свих вас који читате ово. Зато и пишем како у своје, тако и у име свих очева чија дјеца су се јуче безбризно играла не слутећи да су у опасности.

Обраћам се вама, у чијим рукама су сузавци, шок бомбе , пендреци и оружје. Вама, који сте навукли та одијела која чине да изгедате опасније.

Када скинете сву ту скаламерију са себе погледајте се, станите наспрам огледала. Погледајте добро ту особу и поставите јој питање:”Је ли ово вриједно тога?”.

Доћи ће брзо вријеме када ћете баш такви изаћи пред свој народ. Пред комсије, рођаке. Пред оно дијете које је ридало због ваших поступака. Питајте себе вриједи ли да вас посматрају као оне које сте штитили од увреда и јаја. Вриједи ли да будете заштитници издајника и политичких приститутки, да због увреде или баченог јајета засипате народ и дјецу сузавцем и шок бомбама? Зар очекујете да вас посматрамо очима као раније?

“Коме закон лези у топузу трагови му смрде нечовјештвом”! Размислите прије него дигнете руку на свој народ. Знајте да цете морати медју њега прије или касније . Оно дијете памти сузе и страх.

Шта да је ваше дијете? Шта да је вас брат пригњечен кољеном зато што брани закон и идеале у које вјерује. Батина има два краја моје” корњаче.

“ Служити и бити слуга су различите ствари. Част је служити народу, правди и закону,бити слуга и слијепо слушати је срамота. Дићи руку на свој народ ,на нашу дјецу је неопростиво.

Знам неке међу вама и част ми је!

А неке сам и упознао и мотивисали су ме да напишем ово.

Зато ви други будите сигурни у једно, а то је да вас посматрамо . И ми на које сте се залетјели , а и ови први који часно обављају то занимање. И не не заборавите , батина има два краја.

Дамјан Абрамовић/ИН4С

Коментари: