Власт изгласана у парку

И Црна Гора постаје грдно судилиште..

Власт изгласана у парку

Широм затворених очију видимо како ће будуће изборе, власт додатно култивисати приватном полицијом у мајицама и трикоима…

На изборима, иза изборних кутија седеће полиција. Што у униформама што у мајицама sekuriti.

Из читлука никшићкога у Будву стигао је вод приватне полиције. Којега бега је полиција није најважније, важније је да је приватна, и да носе мајице са натписом sekuriti.

Кад чујем sekuriti, мисао ми лети у Румунију. Слично се звала тајна полиција страшног комунистичког зликовца и убице свога народа Чаушеског. На крају, народ Румуније убио је Чаушескуа – ко пса.

Лажна власт у Будви изгласана је у оближњем парку. Предсједавајући је седео на клупи испод палме. Сада, да би лажна власт ушла у канцеларије, обезбеђује их партијска и приватна полиција. Лажни представници народа, кућама одлазе излазећи на задња врата, али тамо их дочекају омладина и жене, и гађу их јајима, парадајзом, полупразним пластичним боцама…

Трудим се да не „цитирам“ ријечи опљачканог и превареног народа, ријечи жена упућених полицији што приватној што партијској. Будва је постала поприште голоруког народа са полицијом.

То су псовке којим свакодневно народ чашћава власт од Брда до Приморја. Псовке народа упућених власти и партијској полицији, који су у отвореном сукобу са народом.

Народу је пукао филм – докле да им разноразни билмези продају муда уместо бубрега.

Морали би запамтити префињену реченицу предсједника владе: полиција то може да ријеши за 15 минута.

Чиме је могуће ријешити проблем за 15 минута. Којим начином. Којим средствима. Ових 15 минута народ би, на вријеме, морао добро чути. И, разумјети. И, запамтити.

Не мијешајући се у премијеров префињени стил, реченицу преводимо на најчитљивији смисао: полиција ће то ријешити – по кратком поступку.

У Будви, младића Стефана Раковића обореног на асфалт (има видео снимак), који је узвикивао – не дамо светиње – полицајац, одозго, чизмом удара у стомак.

Претучен је Предраг Радишић професор Универзитета у Шефилду, држављанин Велике Британије.

Беранска полиција рекла да неће да батина свој народ. Власт у помоћ позвала полицију из Рожаја која би батинала. Може ли доћи до сукоба двају полиција што би било ново у историји полиција. Не вјерујемо да би Васојевићи баш олако полијегали да их батинају Рожајци.

Посланицу Марину Јочић полиција вуче преко улице, одвлачи уз степенице, увлачи у Центар безбиједности у Подгорици.

Страшна сцена кад полицајац у цивилу јуриша на младића, и баца га на аутомобил. Од удара леђима и кичмом, ауто се заљуљало. Онда је притрчало још неколико полицајаца, и крвнички почело да крши младића. Жене су врискале.

Ко, ко наређује полицији да спроводи такву бруталност.

365 пута у Светом писму понавља се – не бој се.

Бећир Вуковић/ИН4С

Коментари: