Кирјакос Мицотакис: Прва жртва коронавируса у свету је туризам, не смемо потценити величину економске кризе коју доживљавамо

Прва жртва корона вируса у свету је туризам и ни на који начин не смемо потценити величину економске кризе коју доживљавамо, изјавио је данас грчки премијер Кирјакос Мицотакис.

Кирјакос Мицотакис: Прва жртва коронавируса у свету је туризам, не смемо потценити величину економске кризе коју доживљавамо

„Ово је највећа финансијска криза у последњих 70 година“, истакао је Мицотакис, пренела је АНА.

Према његовим речима, то је невиђено искуство за све, симетрична криза која погађа све земље и све секторе, осим што неке погађа много више.

„И нажалост, сектор туризма је у првом плану“, рекао је Мицотакис на 28. редовној Генералној скупштини Грчке туристичке конфедерације (СЕТЕ).

Он је нагласио да се снажан туристички мотор Грчке пажљиво поново покреће и додао да ће поново бити отворено туристичко тржиште.

„Пре свега са безбедносним правилима за запослене и посетиоце и са жељом да ово лето постане епилог проблема, али и увод у нове успехе у следећој сезони“, рекао је Мицотакис.

Он је истакао да искуство, план и могућности постоје.

„Хајде да ову кризу претворимо у прилику“, закључио је грчки премијер.

Танјуг

Коментари: