Шојгу најавио највеће војне вежбе ове године

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да ће се највеће војне вежбе у овој години у Русији одржати од јула до септембра.

Шојгу најавио највеће војне вежбе ове године

Према његовим речима, током летњег периода обуке одржаће се комплекс специјалних војних вежби, а након тога ће прећи на практична дејства снага током стратешких војних вежби „Кавказ 2020“.

Шојгу је истакао да ће у том периоду снаге бити усмерене на припрему летачког састава Ваздушно-космичких снага, поморске авијације и скакање падобранаца у Ваздушно-десантним снагама.

Летњи период обуке у војним јединицама Министарства одбране почео је 1. јуна. Планирано је да се одржи више од 3.500 тактичких војних вежби с применом система за извиђање и напад, беспилотних летелица, аутоматизованих система за управљање снагама и наоружањем. Један од главних задатака биће припрема и одржавање вежбе „Кавказ 2020“, као и припрема трупа за међународне војне игре „Армија 2020“, у којима ће учествовати више од 30 земаља и 5.000 војника.

Шести међународни војно-технички форум „Армија 2020“ одржаће се крајем августа, рекао је Шојгу.

„Ове године форум ће се одржати од 23. до 29. августа у Војно-патриотском парку ‘Патриот’ , на аеродрому Кубинка, полигонима Алабино и Ашулук. Обухватиће све војне округе и Северну флоту“, рекао је Шојгу. На форум су позвани шефови војних ресора из 133 земље и званичне делегације разних држава.

Министар одбране је додао да ће се истовремено са форумом отворити и Међународне војне игре, а почеће и „Тенковски биатлон“.

 

Спутњик

Коментари: